Preguntes Freqüents

Tillàndsies

Què són les tillàndsies?


​​ Les tillàndsies o plantes d'aire són un gènere de plantes, originàries de Sud Amèrica, que pertany a la familia de les bromèlies. El seu principal tret característic és que la majoria d'elles són plantes aèries, és a dir, que viuen sense substracte. Això és possible perquè tenen la capacitat d'absorbir l'aigua i els nutrients necessaris a través de les fulles. I... com ho fan? Quasi totes tenen l'anomenat "tricoma", que és un pèl blanc que es troba en major o menor quantitat a la seva superfície i s'encarrega d'atrapar els nutrients i l'aigua que entra en contacte amb la planta. Com totes les plantes, les tillàndsies també floreixen, amb la peculiaritat de que només ho fan una vegada a la seva vida. Es tracta d'una floració espectacular, ja que els colors de les flors són molt cridaners; el lila és el color més comú, però també hi ha grocs, taronges, blaus, vermelles, marrons i fins i tot verds. Floreixen a l'arribar a la maduresa, i és en aquest moment quan ens obsequien amb els seus fills, o descendents; petites brots i futures plantes que apareixen entre mig de les fulles o per la base de la planta i van creixent i desenvolupant-se tots junts, creant una colònia de plantes cada vegada més gran.
Com s'han de cuidar?


Les Tillandsies són una de les plantes més resistents i agraïdes que existeixen. La seva cura és mínima si les tenim al lloc adequat. Com totes les plantes, les Tillandsies fan la fotosíntesi, és a dir: necessiten llum i aigua.
Vegem-ne més detalls: Tillandsia Stricta

 • Llum

Com més llum, millor. Mai les disposarem al Sol d'estiu i de migdia, això les resecaria molt de pressa, ja que són plantes que no tenen substrat, i per tant no tenen accés a la humitat que els proporcionaria la terra.
En termes generals, com més blanca sigui la planta, més llum necessita, i com més verda sigui pot sobreviure en un entorn més amb menys llum. Si tens algun dubte sobre alguna planta en particular no dubtis a consultar les fitxes de cada planta o enviar-nos un missatge mitjançant el formulari de contacte.
 • Aigua
Les Tillandsies s'han de regar polvoritzant-les en tota la seva superfície. La freqüència per fer-ho dependrà de l'entorn en el qual estiguin, i l'època de l'any.
Com a regla general, s'han de polvoritzar generosament dues vegades a la setmana (cada 2 o 3 dies) a la primavera i estiu, i un cop a la setmana o menys (cada 10 dies) a l'hivern.
Tillandsia Xerographica És essencial que la planta s'assequi en un temps moderat, és a dir, que estigui prou ventilada com perquè no estigui mullada moltes hores. El millor moment per regar la nostra Tillandsia és al matí, ja que així té temps d'assecar-se completament abans que vingui la nit. En algunes espècies amb pseudo-bulb és important assegurar-se que no li queda aigua dins de la planta. Més detalls en les fitxes individuals de les espècies. És important seguir aquestes regles generals, però igual d'important és observar la nostra planta, ja que ella ens comunica amb senyals si està sana i feliç, o si per contra li falta alguna cosa. Tillandsia Magnusiana Si encurva els laterals de les fulles cap a dins i sembla que es comprimeix, és que li falta humitat, i per tant aigua. Al contrari, veurem com la planta estira les fulles i les obre a l'estar en un ambient prou humit. De la mateixa manera, és normal que les puntes de les fulles estiguin una mica seques i groguenques, però si aquest color marró va guanyant terreny, és que la planta necessita de més humitat. Si el que li falta és llum, veurem com la planta perd el seu color verd intens i es torna més tova i feble. En canvi si té bona quantitat de llum, algunes espècies és possible que es posin que canviïn les seves fulles més tendres a color vermell.
Interior o exterior?


S'aclimaten perfectament a qualsevol ambient que tingui un mínim d'il·luminació natural.
Si estan en interior, haurem de tenir-les a prop d'una finestra (a la qual no li doni el Sol directe) o en una estancia suficientment il·luminada i caldrà humitejar més sovint, ja que en general dins de casa l'ambient sol ser més sec.
Tillandsia Seleriana

A l'exterior, les tindrem en un lloc fresc a l'estiu, protegides del Sol fort de migdia, i protegides del fred hivernal (menys de 5ºC). Els requeriments varien en funció de l'espècie. Consultar les fitxes individuals, o contactar-nos!

Suculentes

Com cuidar d'una suculenta?


Les plantes anomenades suculentes requereixen molt poc manteniment i per tant són de fàcil cura. Solen venir de climes càlids i molt secs, per la qual cosa caldrà regar-poc i donar-los la màxima llum possible.

 • Llum: a més llum millor. La majoria toleren Sol directe, i és així com viuen en el seu hàbitat; és més: veurem que si no les disposem a suficient llum, el seu creixement serà irregular i pobre.
 • Rec: les suculentes tenen la capacitat d'emmagatzemar aigua en les seves fulles i les tiges, de manera que són resistents a la manca d'aigua. En general regarem moderadament quan el substrat estigui sec. Això sol ser un cop per setmana a l'estiu i un cop cada quinze dies a l'hivern.
 • Substrat: drenant, evitar substrat argilós.
Envieu les suculentes amb o sense test?


Això depèn de cada espècie, i de lo delicades que siguin. Oferim la possibilitat d'enviar la planta sense substrat en les espècies que ho toleren, per tal d'abaratir al màxim el cost del transport: en les espècies que això sigui possible, es pot escollir comprar la planta amb o sense test.

Procediment de compra i enviaments

Com comprar?


És molt fàcil. A la nostra botiga online tenim totes les espècies disponibles a la nostra col·lecció, esculls una espècie, una mida i l'agregues a la cistella! En el cas dels complements el procés és exactament el mateix. Afegir que si el que vols és una planta + suport, ens ho comuniquis en el moment de realitzar la comanda, a l'apartat "notes", o bé mitjançant el formulari web, email o whatsapp, perquè així puguem preparar la planta. Pots pagar amb targeta bancària, per Paypal o bé si ho prefereixes per transferència bancària. Un cop rebem la comanda, la tindrem llesta per enviar en 48 hores com a molt. Rebràs e-mail de confirmació i de seguiment de l'estat de la teva comanda.
Quina és la mida de la planta que estic comprant?


La mida de les plantes disponibles és similar al que mostren les fotos del catàleg.
Si estàs buscant algun mida en concret o alguna espècie, no dubtis a contactar-nos i farem el possible per aconseguir-la!
Com funcionen els enviaments?


Fem enviaments a tota Espanya, i Illes Canàries (per enviaments a les Ille Canàries, contactar-nos abans de fer efectiva la comanda). Enviem les plantes perfectament empaquetades i protegides perquè arribin en perfecte estat. El preu dels enviaments és relatiu al pes dels productes que s'envien. Fem servir el servei de Correus amb les següents modalitats, temps i preus:

 • Enviament estàndard sense certificar (2 - 3 dies hàbils) - des de 1,5 €
 • Enviament certificat (2 - 3 dies hàbils) - des de 4 €
 • Enviament exprés i certificat (al dia hàbil següent) - des de 8,9 €
 • Recollida personal a l'adreça facilitada - gratuït
Si has triat enviament certificat, t'informarem del nombre de seguiment perquè sàpigues on és el teu paquet en tot moment. L'enviament és gratuït per a compres superiors a 60 euros.

 • whatsapp gris-01
 • email-01
 • Gris Facebook Icono
 • Gris Icono de Instagram

© 2020 by àrbora